Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dorin Dumitran, psiholog criminalist, a spus că a avut nevoie de peste 60 de ore de discuții cu Gheorghe Dincă pentru a-l face pe acesta să cedeze, deoarece bărbatul „a fost ca două plăci metalice ruginite”.

Expert în dosare de mare violenţă, Dumitran a spus că Dincă este o persoană rezistentă şi că speră să nu mai aibă astfel de cazuri, precum cel din Caracal, scrie Monitorul Justiției. Declaraţiile specialistului din IGPR au fost oferite în cadrul unui seminar intitulat Psihologia judiciară în procesul penal, organizat de Universul Juridic.

Psihologul criminalist Dorin Dumitran a vorbit, pe parcursul prezentării sale, şi despre cazul Caracal, pe care l-a numit o piatră de încercare. „Piatră de încercare a fost acest ultim dosar, cazul Caracal, sper să nu mai am unul similar. Mulţi se întreabă de ce a durat atât de mult „lupta” cu acest individ (Gheorghe Dincă, n. r.). Pentru că nea George (Gheorghe Dincă, n. r.) a fost ca două plăci metalice ruginite, aflate pe fundul Mării Negre, şi prinse cu prezoane extrem de puternice. Ăsta este el”, a spus comisarul şef.

Integral pe Cotidianul