Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Şefii PSD Arad şi cei de la Drumuri şi Poduri au fost demascați cu ajutorul martorului aflat sub protecţie „Maria Stamate”, care a devoalat în amănunt mecanismul grupării infracționale de luare de mită de la PSD Arad. 17.000 de Euro dați de martorul „Maria Stamate” erau bani marcați de DNA. Procurorii au probat că la nivelul agenţiilor Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP) de încasare şi control situate în punctele de frontieră, există o practică a persoanelor cu funcţii de conducere de a pretinde şi primi sume de bani de la controlorii de trafic pentru a li se asigura protecţia la locul de muncă.

Mai precis angajații dădeau salariul încasat mai departe celor care colectau șpaga, ei urmând să trăiască din șpăgile luate de la camionagii. Persoanele cărora angajații le remiteau respectivele sume de bani făceau parte dintr-un sistem mai amplu de colectare, ei având obligaţia de a remite respectivele sume mai departe, la Organizaţia Judeţeană Arad a Partidului Social Democrat, pentru a fi numiţi şi menţinuţi în funcţiile pe care le deţin.

Integral pe Curentul