Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

ACTUALITATE
Social
Politică
Sănătate
Educație
Justiție
Evenimente
ECONOMIE
Bani și Afaceri
Companii
Energie
Agricultură
Transporturi
EXTERNE
Europa
SUA
Mapamond
Moldova
Rusia
SPORT
Fotbal
Tenis
Handbal
Alte Sporturi
TV
Digi24 HD LIVE
Emisiuni
Campanii TV
Video
Program TV
Vedete Digi24
SCI TECH
Lumea Digitală
Auto
Descoperiri
Natură și Mediu
MAGAZIN
Viață Sănătoasă
Film
Cultură
Showbiz
Vacanțe
Divertisment
ULTIMELE ȘTIRI
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019
OPINII
VOCILE DIGI
REGIONAL
DIGIVOX
METEO
Caută...
HOME Știri Externe Blocaj total în Israel. Va fi convocat al treilea set de alegeri anticipate din ultimele 12 luni
Blocaj total în Israel. Va fi convocat al treilea set de alegeri anticipate din ultimele 12 luni
12.12.2019 12:29

FOTO: Getty Images
Israelul va trece din nou prin alegeri parlamentare anticipate, al treilea scrutin în ultimele 12 luni, după ce nici liderul opoziţiei, Benny Gantz, nu a putut forma un guvern, relatează The Guardian.

O perioadă de timp de trei luni este obligatorie între alegeri, fapt ce accentuează blocajul politic care are loc în Israel de aproape un an. Blocajul a survenit după ce, după doua seturi de alegeri, nici prim-ministrul în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, dar nici rivalul său Benny Gantz nu au putut obţine o majoritate pentru a forma noul guvern.

Cei doi lideri politici au fost desemnaţi succesiv pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Rivlin, însă niciunul dintre ei nu a putut găsi o formulă de guvernare cu celelalte partide din Knesset, legislativul israelian.

În final, un prim-ministru nu a putut fi găsit nici după cele 21 de zile în care orice parlamentar putea fi nominlizat prim-ministru dacă putea să obţină o majoritate. Astfel, ultimul lucru care mai rămâne acum este ca Parlamentul să se autodizolve.

Integral pe Digi24