Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban şi-a asumat, joi, răspunderea în Parlament pe legea privind prorogarea pensionării anticipate în Justiţie şi pe legea privind transportul intrajudeţean, astfel încât transportul pentru naveta şcolară să poată fi din nou decontat de stat. PSD poate depune moţiune de cenzură în termen de trei zile, dar nu o va face.

UPDATE Şedinţa s-a terminat.

UPDATE Teodor Meleşcanu, către Ciolacu, după ce şedinţa s-a terminat în doar o jumătate de oră: Bravo! Ai mers ca rapidul prin gară.

UPDATE Premierul Ludovic Orban prezintă proiectele de lege pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea. Cel mai important proiect prevede prorogarea termenelor de pensionarea anticipată a magistraţilor. În lipsa angajării răspunderii, de la 1 ianuarie ar fi urmat de val de pensionări în Justiţie, astfel încât sistemul risca să intre în colaps. Conform procedurii, în situaţia în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe un proiect de lege, Opoziţia poate depune în termen de trei zile moţiune de cenzură. Potrivit unor surse politice, PSD nu va recurge la acest mecanism.
Integral pe Adevărul