Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Justiției a anunțat începerea procedurii de selecție a procurorilor care vor deține funcții – cheie, cu atribuții de conducere, în sistemul judiciar din România.

Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a declanșat procedura de selecție pentru desemnarea procurorilor care vor ocupa un număr de zece funcții de conducere, extrem de importante.

Potrivit unui anunț publicat de Ministerul Justiției, funcțiile pentru care se caută candidați sunt următoarele: prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), adjunct al procurorului general al Parchetului ICCJ, procuror șef secție la Secția de urmărire penală și criminalistică al Parchetului ICCJ, procuror șef secție la Secția Parchetelor Militare - Parchetul ICCJ, procuror șef secție la Secția de resurse umane și documentare a Parchetului ICCJ, adjunct al procurorului șef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), adjunct al procurorului șef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), încă un adjunct al procurorului șef al DNA, procuror șef secție la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA, procuror șef secție la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA.

Anunțul referitor la desemnarea magistraților candidați la aceste zece funcții de conducere intervine la zece zile după ce Ministerul Justiției declanșase procedura de desemnare a noului procuror general al României, a noului procuror – șef al DNA și a noului procuror – șef al DIICOT.

Dacă organizarea procesului de numire a procurorului general, a șefului DNA și a șefului DIICOT a fost o decizie firească, despre declanșarea procedurii de numire a celor zece principali procurori din subordinea lor se poate specula că reprezintă o tentativă a noii puteri politice, reprezentată de “noul” președinte Iohannis și de noul premier Ludovic Orban, de a-și subordona sau de a-și fideliza puterea judecătorească. Iar omul care inițiază această procedură este noul ministru al Justiției, Cătălin Marian Predoiu (PNL).

Integral pe România Liberă