Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Finanţelor Publice a terminat calculele pentru realizarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2020.

Proiectul prevede un deficit bugetar de 3,58% şi pentru anul 2021 3,34%. Plafonul la datoria publică a fost stabilit la 45% din PIB.

"Bugetul e gata, va fi prezentat în Parlament cred că săptămâna viitoare. A fost construit pe legislaţia şi pe taxele în vigoare. Nu introducem alte taxe, nu avem intenţii să introducem alte taxe în 2020", a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Ceea ce facem noi”, a declarat Cîţu, „e să trecem de la această politică prociclică, către una anticiclică, normală”, care „va reduce presiunea pe deficitul comercial. Bineînţeles, nu se întâmplă peste noapte şi nu vrem să facem mişcări bruşte”.

„Din 2021, o să vedeţi o creştere economică bazată pe investiţii, sustenabilă.” Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice

Demnitarul a avertizat că perioada va dura, „dar, după cum am mai spus, 2020 e anul în care curăţăm economia, o stabilizăm şi o pregătim pentru 2021. Din 2021, o să vedeţi o creştere economică bazată pe investiţii, sustenabilă".

Ministrul a precizat că punctul de amendă pentru circulaţie va fi îngheţat la nivelul actual, de 145 de lei, şi nu va creşte cu salariul minim, aşa cum nu se vor majora nici salariile demnitarilor şi că în acest moment nu se are în vedere o altă formulă de calcul pentru amenzile de circulaţie.

Integral pe România Liberă