Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe 15 octombrie mă întrebam de ce ar lua o forță politică guvernarea cu două-trei luni înainte de sfârșitul anului, ca să fie învinovățită de infringement pentru depășirea deficitului bugetar?

Între timp a venit agenția de Standard & Poor’s și a revizuit perspectiva de rating, de la stabil la negativ, "având în vedere că deficitul poate ușor depăși 3% din PIB și anul viitor este posibil ca România să nu poată evită intrarea în procedura de deficit excesiv".

Și sigur că propagandiștii n-au scăpat ocazia să iasă la rampă și să spună că agențiile de rating n-au încredere în politicile propuse de noul guvern.

Chiar dacă e un act de mare curaj ca, după un deficit de 2,84% din PIB la 10 luni, să ignori efectul Balassa-Samuelson, că sporurile de productivitate trebuie să fie superioare majorării de salarii și apreciererii de monedă și că grosul deficitului extern are drept determinant deficitul bugetului public. Astea-s relații economice, nu politică!

Integral pe Jurnalul Național