Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul European se reuneşte în zilele de 12 şi 13 decembrie, la Bruxelles, având ca subiecte principale de discuţie schimbările climatice, bugetul Uniunii Europene (UE) pe termen lung şi Brexitul. Este primul summit al UE prezidat de noul preşedinte, Charles Michel, care a preluat mandatul la 1 decembrie 2019, notează site-ul https://www.consilium.europa.eu/.

În ceea ce priveşte schimbările climatice, Consiliul European se va concentra în special asupra obiectivului de realizare a neutralităţii climatice până în 2050. De asemenea, Consiliul European îşi propune să finalizeze şi să transmită strategia pe termen lung a UE la CCONUSC (Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice) la începutul anului 2020, se arată în ordinea de zi a instituţiei. Primul pachet de măsuri al UE privind schimbările climatice a stabilit trei obiective-cheie pentru 2020, numite Obiectivele 20-20-20: o reducere cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră; o creştere până la 20% a ponderii energiei din surse regenerabile; realizarea unei îmbunătăţiri cu 20% a eficienţei energetice.

Integral pe Agerpres