Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Executivul a adoptat un proiect de lege privind un împrumut de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, de 177 milioane de euro pentru construirea a două penitenciare, în județele Prahova și Buzău, și a unei facilități pentru pregăirea personalului în Ilfov, a anunțat Ionel Dancă.

„A fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în ceea ce privește modernizarea infrastructurii judiciare din România. În cadrul acestui împrumut va fi finanțată construcția a două penitenciare în Berceni, județul Prahova și altul în județul Buzău, precum și construirea unei falicități de pregătire a personalului din penitenciare în județul Ilfov și un alt centru de recuperare a capacităților de muncă din penitenciare în județul Brașov”, a declarat purtătorul de cuvânt Ionel Dancă, într-o conferință de presă susținută, miercuri, la Guvern.

Acesta a adăugat că pentru toate aceste proiecte costul total este de 221,5 milioane euro, iar actualul Guvern consideră că este o soluție construirea de penitenciare, nu eliberările condiționat anticipate.

Integral pe Stiripesurse