Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două proiecte de Ordine al Autoriății de Reglementare în domeniul Energiei confirmă că dereglementarea totală a pieței de energie electrică va avea loc la 1 ianuarie 2021. Până la acea dată, Autoritatea va stabili cantități și prețuri reglementate la energia electrică pentru consumatorii casnici.

“Perioadele de aplicare (a prețurilor reglementate-n.red.) sunt următoarele: - prima perioadă de aplicare 01.01.2020 – 30.06.2020; - a doua perioadă de aplicare 01.07.2020 – 31.12.2020”, se arată în proiecte Hidroelectrica și Nuclearelectrica sunt obligate de ANRE să vândă până la 65% din energia electrică produsă în perioada 1 iulie 2020-31 decembrie 2020 la preț reglementat, de cost plus profit de 5%, energie care va fi vândută ulterior de Furnizorii de Ultimă Instanță populației alimentate în regim reglementat. Ordinele ANRE intră în vigoare începând cu data de mâine. Și alți producători, termocentralele în cogenerare, sunt obligați să furnizeze Autorității prognozele de consum, iar energia lor ar putea fi și ea vândută, în parte, pe piața reglementată, dacă ANRE decide acest lucru.

Integral pe economica.net