Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Corina Crețu, fost comisar european pentru Dezvoltare regională și actual europarlamentar Pro România, susține poziția Asociației Municipiilor (AOR), care a cerut mutarea unei părți din fondurile PNDL pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene.

”Susțin deplin propunerea Asociațiilor Municipiilor din Romania – aceea ca fondurile din PNDL sa contribuie la co-finanțarea proiectelor realizate prin fonduri europene. Aceasta măsura ar avea ca rezultat accelerarea implementarii proiectelor europene și ar reduce povara financiară cu care se confruntă autoritățile locale”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Crețu a mai scris că ”existența PNDL, care nu conține criterii clare de acordare a fondurilor de la Guvern către localități, descurajează autoritățile locale să folosească fondurile europene gratuite (dar care, pentru a fi acordate, trebuie să îndeplinească criterii clare de eligibilitate, analiza cost-beneficiu, șamd,) favorizând in acelasi timp clientelismul politic”.

Integral pe G4media.ro