Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-un complet de 5 judecători, a decis să respingă, ieri, ca inadmisibilă, contestația în anulare formulată de Liviu Dragnea împotriva deciziei de condamnare la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul „Angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman”. Practic, instanța nu a ținut cont, nici de această dată, de faptul că Dragnea a fost judecat de un complet care nu a așteptat decizia CCR cu privire la completurile de trei, dar care, de asemenea, nu a luat în calcul faptul că judecata s-a făcut de un complet care a fost menținut în funcțiune prin acte administrative nepublicate în Monitorul Oficial, fiind, astfel, lovite de nulitate. În schimb, ÎCCJ a admis, în principiu, o altă cale extraordinară de atac formulată de Dragnea, respectiv recursul în casație, care va fi judecat, pe fond, începând cu 14 ianuarie. Adrian Toni Neacșu, unul dintre apărătorii din acest dosar, consideră că, de fapt, luna viitoare și această cale de atac va fi respinsă, astfel încât cauza va ajunge, cu siguranță, la CEDO. „Unde Dragnea va câștiga de pe scaun”, mai arată avocatul.
Cele trei acțiuni formulate de Liviu Dragnea, luate, ieri, în discuție de Completul Penal 3 de 5 judecători de la ÎCCJ, au fost judecate simultan. Mai întâi, este vorba despre contestația în anulare, apoi despre suspendarea executării pedepsei până la soluționarea contestației în anulare, precum și recursul în casație, toate privind același dosar soluționat definitiv în data de 27 mai 2019.

Integral pe Jurnalul Național