Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România nu a făcut aproape nimic vreme de 30 de ani în privința încălzirii din marile orașe, atât centralele care produc apa caldă și căldura, cât și rețelele de distribuție fiind într-o stare dezastruoasă. În tot acest timp, în Polonia, o țară tot din fostul bloc sovietic - dar cu ierni mai grele - a ajuns să fie dată ca exemplu în presa străină despre cum a rezolvat problema căldurii și a apei calde în capitală.

În București, sistemul de termoficare își dă obștescul sfârșit, fiind în faliment. În Varșovia, acesta a fost restructurat din temelii, iar acum produce căldură ieftină. Potrivit datelor oficiale, Varșovia are o populație de 1,78 milioane de locuitori. Cu tot cu zona metropolitană înconjurătoare cifra ajunge la 3 milioane. Bucureștiul are 1,88 milioane de locuitori, însă dacă se contorizează și zona metropolitană, atunci aceasta se ridică la 2,47 milioane.

Integral pe Libertatea