Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este nevoie de stabilitate şi predictibilitate în piaţa tranzacţiilor, în contextul în care Brexit-ul, răcirea relaţiilor comerciale dintre SUA şi China, dar şi surprizele neplăcute de pe plan local, precum OUG 114, au afectat mediul de afaceri românesc anul acesta.

În plus, experţii au avertizat că economia locală va creşte într-un ritm mai lent în 2020, iar datele actuale nu anticipează o criză majoră iminentă.

Sunt schimbări mari la nivel mondial, precum Brexit-ul sau răcirea relaţiilor comerciale SUA – China, dar şi unele care au afectat în mod direct mediul de business local, potrivit lui Alex Reff, Country Managing Partner Deloitte România&Moldova.

”Dacă ne uităm la ce a însemnat impredictibilitatea şi la surprizele de multe ori foarte neplăcute pe plan local, nu putem evita să menţionăm unele politici publice de-a dreptul toxice pentru business, cum ar fi ordonanţa de urgenţă 114. Este nevoie de stabilitate, de predictibilitate. Nu ne miră că evoluţiile au fost mai degrabă negative”, a arătat Alex Reff.

Integral pe România Liberă