Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În urma schemei de periere a posturilor din ministere anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, peste o sută de mii de bugetari vor rămâne fără un loc de muncă, dacă se ajunge la punerea ei în practică. Măsuri anunțate pentru echilibrarea cheltuielilor bugetare, fără tăierea salariilor și a pensiilor, se pot dovedi cu consecințe majore în plan social.

În urma anunțurilor făcute deja de guvernul liberal, privind concedierea ”clienţilor politici, a nepoţilor și a iubitelor” foștilor demnitari PSD, din aparatul funcționarilor guvernamentali, mai mult de 150.000 de bugetari ar putea rămâne fără loc de muncă.

Este vorba de o serie de măsuri anunțate pentru echilibrarea cheltuielilor bugetare, fără tăierea salariilor și a pensiilor. Printre aceste măsuri se numără înghețarea salariilor demnitarilor la nivelul din prezent, concedierea funcționarilor angajați pe grade de rudenie sau fără experiență, precum și interdicția cumulării pensiei cu salariul.

Integral pe Capital