Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban desființează Ministerul pentru Românii de pretutindeni. În aceste condiții, Diaspora va avea, în Guvernul României, un departament special, care se va ocupa de nevoile ei. Ministerul pentru Românii de pretutindeni, înființat de Guvernul PSD-ALDE, se desființează iar toți cei care lucrează acum în instituție își vor pierde locul de muncă.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este o entitate care se înființează acum, prin HG, în cadrul Secretariatului General al Guvernului și care va fi condusă de un secretar de stat numit direct de PM, care va coordona 56 de subordonați și va avea, în plus, un cabinet propriu.
Dincolo de scopul declarat de a avea grijă de diaspora, adică de a păstra cultura românească vie, de a o promova printre comunitățile din străinătate, de a păstra identitatea de limbă și religie, foarte important este că acest Departament va da bani pentru aceasta, cu precădere, bani nerambursabili.

Integral pe Cotidianul