Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a fost decorat, la final de mandat, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României. Ceromonia de decorare a avut loc la Palatul Cotroceni.

„În semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru implicarea personală la dezvoltarea relaţiilor dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii, pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România-SUA, preşedintele României decretează: Se conferă Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce Excelenţei Sale domnul Hans Klemnm, ambasador extraordinat şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti”, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Președintele i-a mulțumit lui Hans Klemm pentru contribuția adusă în reconfirmarea și aprofundarea realțiilor dintre România și SUA.

„Îmi face o deosebită plăcere să ne întâlnim pentru a recunoaște meritele unui profesionist, cu o contribuție extraordinară la dezvoltarea relațiilor dintre România și Statele Unite ale Americii. Este o ocazie solemnă, în care confer cea mai înaltă decorație a statului român, dar este, totodată, o ceremonie dedicată prieteniei. La acest moment parteneriatul strategic dintre România și SUA e mai solid și mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. În dialogul pe care l-am avut cu președintele Trump în luna august, dar și acum la Londra am reafirmat angajamentul ferm al SUA pentru consolidarea relațiilor cu România. Aportul dumneavoastră a fost unul substanțial prin prietenia pe care ați arătat-o României și prin inițiativele pe care le-ați avut. Într-un context complex, România și-a reconfirmat statutul de cel mai predictibil și ferm partener al SUA. România a beneficiat de sprijinul aliaților și partenerilor săi. Având în vedere rezultatele deosebite ale misiunii dumneavoastră la București pentru dezvoltarea parteneriatului româno-american, pentru reconfirmarea și aprofundarea angajamentelor reciproce dintre țările noastre, îmi face o deosebită plăcere să vă acord Ordinul Național „Steaua României”, în grad de „Mare Cruce”. Vă felicit!”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Integral pe Digi24