Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ora 12.15 – Procedura care va urma după ce s-a înregistrat paritate la votul pentru funcția de președinte al CSM este incertă, fiind dispute în CSM pe acest subiect, au relatat pentru G4Media.ro surse din instituție. Unii membri CSM consideră că, neîntrunind majoritatea voturilor, Nicoleta Țînț a fost respinsă, în timp ce alții susțin reluarea votului.

UPDATE Ora 12.00 – În plenul CSM s-a înregistrat paritate la vot pentru Nicoleta Țînț – 9 voturi „pentru”, 9 „împotrivă” și un vot nul. În aceste condiții, votul pentru funcția de președinte al CSM se va relua.

Știrea inițială: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) organizează marți alegeri pentru conducerea forului pentru anul viitor. Surse din sistemul judiciar au precizat pentru G4Media.ro că judecătoarea Nicoleta Țînț are cele mai mari șanse să fie votată ca președinte al CSM.

Cine este Nicoleta Țînț

Țînț este considerată apropiată a Liei Savonea, alături de judecătoarele Gabriela Baltag, Simona Marcu, Evelina Oprina și Mariana Ghena. Nicoleta Țînț, de la Curtea de Apel Brașov, este membru al CSM din ianuarie 2017.

Favorită pentru preluarea funcției de vicepreședinte al CSM este procuroarea Tatiana Toader, au mai precizat sursele citate.

Integral pe G4media.ro