Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, care își desemnează noua conducere pentru anul 2020 şi dezbate raportul de activitate al instituţiei pentru 2019.

ACTUALIZARE ora 11:20: Președintele Klaus Iohannis a vorbit în discursul său despre asaltul politicului asupra justiției, despre tensiunile din CSM, dar și despre necesitatea reparării legislației și punerii în acord cu recomandările MCV, GRECO și ale Comisiei de la Veneția. Întrebat de judecătoarea Gabriela Baltag despre implicarea serviciilor în Justiției, președintele a răspuns: „Acea etapă cu protocoale s-a încheiat de mult și eu voi veghea să nu mai revină. Și acea etapă de intrare cu bocancii a politicienilor in Justiție a trecut. Și vă garantez că nu se va mai repeta. Dar, pentru asta, toți actorii implicați trebuie să își asume pe deplin rolul și responsabilitatea pentru partea de care răspund în fața românilor. Cred că într-o Românie normală judecătorii judecă drept, justiția își face treaba fără să fie comentată, politicienii nu încearcă să diriguiască judecătorii și judecătorii nu se întâlnesc cu politicienii.”

Integral pe Digi24