Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce EHF o eliminase din competițiile continentale, Corona Braşov a fost descalificată și din Liga Naţională de handbal feminin, în urma scandalului de dopaj.

Decizia vine pe fondul uriașului scandal de dopaj în care este implicată formația de sub Tâmpa, acuzată că ar fi folosit terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul antidoping.

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat provizoriu 18 jucătoare de la Corona și a decis să le anuleze brașovencelor toate rezultatele din campionat, ceea ce înseamnă descalificarea din Liga Națională.

După izbucnirea acestui scandal, Cristina Laslo, Daria Bucur, Eliza Buceschi şi Bianca Bazaliu au fost excluse din echipa naţională a României, fapt care a afectat omogenitatea tricolorelor la Campionatul Mondial din Japonia.

Corona Braşov fusese exclusă joi din competiţiile continentale de către Tribunalul Federaţiei Europene de Handbal. Liviu Dragomir, directorul echipei din Braşov, a declarat că nu s-a pus în niciun moment problema de a apela la proceduri care să crească performanţele sportive ale jucătoarelor. De asemenea, clubul a prezentat şi punctul de vedere al clinicii la care a apelat: „Terapia cu laser de joasă frecvenţă este o procedură minim-invazivă şi non-farmaceutică de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul ţesuturilor disfuncţionale sau afectate. Terapia cu laser poate scădea senzaţia dureroasă, reduce inflamaţia şi accelera procesele de vindecare în cazul a numeroase afecţiuni acute şi cronice. Principalul scop al tratamentului în cazul durerii şi a condiţiilor degenerative este acela de a îmbunătăţi funcţia şi mobilitatea structurilor afectate”.

Integral pe România Liberă