Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asumarea răspunderii în Parlament deschide calea către demiterea Guvernului. Opoziţia are la dispoziţie trei zile de la depunerea iniţiativei în Parlament pentru a iniţia o moţiune de cenzură.

Guvernul sesizează marți Parlamentul cu privire la asumarea răspunderii pe trei pachete de legi. Primul se referă la amânarea pensionării anticipate a magistraţilor. Al doilea proiect priveştere introducerea transportului elevilor în sistemul de servicii publice, iar al treilea la Legea Plafoanelor, proiect absolut necesar pentru adoptarea bugetul pentru anul viitor.

Astfel, din momentul în care Guvernul a depus legea asumării în Parlament există trei zile în care parlamentarii pot depune amendamente sau o moțiune de cenzură.

Dacă este depusă o moțiune de cenzură, plenul reunit al celor două Camere dezbat mai întâi moțiunea de cenzură, și nu legea asumării.

Conform procedurii există trei zile timp în care parlamentarii ar putea depune o moțiune de cenzură. Oficial, nu există în prezent un anunț al parlamentarilor PSD care să specifice că și-ar fori demiterea Guvernul Orban.