Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat în cursul zilei de luni că PNL va anula pensiile speciale cu excepția pensiilor militare și ale magistraților, ceea ce – în fapt – înseamnă că doar o parte infimă din pensiile speciale ar urma să fie anulate.

A intrat apoi și Orban pe fir (Update)

După criticile apărute, premierul Ludovic Orban a dat de înțeles luni seara că doar pensiile militare ar urma să fie menținute, și acelea numeroase oricum.

„Decizia noastră este clară, noi susținem calculul pensiilor pe principiul contributivității, cu singura excepția a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Nu știu ce. Avem și noi un proiect de lege, are și USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor să amendeze, dar să susțină proiectul de lege în care să punem punct practicilor pensiilor speciale, cu excepția pensiilor de serviciu pentru militari. Mi se pare un act de dreptate și un act corect. Le cer parlamentarilor să voteze proiectul PNL privind desființarea pensiilor speciale”, a spus Orban, întrebat de ce PNL vrea să elimine pensiile speciale, mai puțin pe cele ale magistraților și militarilor. În aceste condiții, nu mai este clar cum rămâne cu decizia din 2010 a Curții Constituționale care le apără pensiile magistraților și pe care tot reprezentanții PNL au invocat-o ca să-i excepteze.

Integral pe Cotidianul