Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, a afirmat luni că preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis la întâlnire că doreşte alegerea primarilor în două tururi de scrutin, el arătând că există o decizie a Asociaţiei care prevede rămânerea la legea actuală.

"Domnul preşedinte ne-a spus opinia lui că şi-ar dori ca primarii să fie aleşi din două tururi, aşa cum era înainte, cum a fost legea iniţial. Noi avem o decizie a Asociaţiei Municipiilor prin care noi ne exprimăm dorinţa în alt sens, dar vom vedea. Asociaţia Municipiilor a spus la momentul respectiv că ne dorim să rămână legea actuală, dar până la urmă nu noi decidem", a precizat Negoiţă.

Întrebat dacă vede un avantaj în varianta alegerilor în două tururi, Robert Negoiţă a spus că este "mai mult o chestiune de consecvenţă". "Legea nu a fost făcută de noi şi modificările nu pot fi iniţiate de noi, aşa că noi ne spunem punctul de vedere aşa cum consider că este normal", a arătat Negoiţă.