Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezultatele de la testele PISA vin cu schimbări în sistemul de învățământ românesc. Societatea de Geografie solicită reintroducerea geografiei ca materie de bază la examenul de Evaluare Națională și ca probă obligatorie la examenul de Bacalaureat, la toate profilele!

Într-o luare de poziție după dezastrul de la evaluarea PISA, Societatea de Geografie din România arată că „rezultatele testelor au dovedit teoretizarea excesivă a conţinuturilor, o centrare a învăţării pe achiziţii şi nu pe dezvoltarea competenţelor integrate, Geografia, în sfera ştiinţelor, având clar scopul şi instrumentele conectării învăţării la aspectele practice – de orientare în spaţiu, timp, de conectare cu realităţile lumii contemporane cu provocări globale sau raportate la arii, regiuni (climatice, politice, sociale etc.), cărora tinerii vor trebui să le facă faţă în viitor”.

Integral pe Evenimentul Zilei