Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O grevă generală care a scos pe străzi peste 800.000 de oameni nemulţumiţi de reforma sistemului de pensii, confruntările angajate între sindicate şi guvernul lui Edouard Philippe au perturbat grav transporturile în toată ţara, la Paris au manifestat peste 65.000 de protestatari, în timp ce CGT, principalul sindicat al feroviarilor, vorbeşte de o participare a 1,5 milioane de persoane.

Operatorul feroviar SNCF prevedea un TGV (tren de mare viteză) din şase în medie, 15% dintre trenurile din suburbia pariziană şi perturbări ale legăturilor internaţionale, cu un tren din două la Eurostar, două din trei pentru Thalys, şi nicio circulaţie pentru Lyria, spre Elveţia, sau SVI, spre Italia. Trafic “extrem de redus şi perturbat” la metrou, cu 9 linii închise după apelul sindicatelor CGT, FO, FSU, Solidaires, Fidl, Unef, MNL şi UNL. Air France, EasyJet, Ryanair şi Transavia au anunţat anulări de zboruri şi întârzieri.

S-au înregistrat ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine la Nantes(unde prefectura a fost atacată cu sticle şi pietre, poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene), Lyon, Toulouse, Strasbourg, Marsilia, Montpellier, Bordeaux, Caen, Le Havre etc. La majoritatea au participat şi reprezentanţi ai “vestelor galbene”, inclusiv la Paris.

Integral pe Naţional