Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Creditat de sondajele de opinie cu un avans consistent în fața de laburiștilor, premierul conservator Boris Johnson a început deja să se gândească la ce are de făcut după ce va câștiga alegerile și va scoate Marea Britanie din UE.

„Pot să dau asigurări că numerele vor scădea”, a declarat premierul britanic referindu-se la imigrație. În acest sens, Johnson se gândește să aplice în Regatul Unit un sistem asemănător punctajului aplicat de autoritățile australiene. Astfel, în funcție de punctele obținute după analiza dosarului lor, imigranții ar putea fi incluși în trei categorii. Intrarea rapidă va fi acordată investitorilor, antreprenorilor și celor recunoscuți ca lideri în domeniul lor de activitate.

A doua categorie este destinată lucrătorilor calificați care au și o ofertă confirmată de muncă. În a treia categorie urmează să fie incluși lucrătorii cu un nivel scăzut de pregătire sau necalificați.Măsura ar urma să vizeze și cetățenii statelor UE.

Integral pe Evenimentul Zilei