Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În structurile MAI este agitație mare după ce a ”transpirat” informația că Vela și Orban vor să amâne acordarea sporurilor și majorărilor de salarii polițiștilor până în luna martie. Sindicaliștii amenință cu proteste în stradă și spun că, de data aceasta, nu vor mai accepta să fie călcați în picioare.

După ce și Marcel Vela, ministrul de Interne, și premierul Ludovic Orban le-au dat asigurări polițiștilor că vor respecta legea și le vor acorda toate sporurile și drepturile salariale, iată că aceștia s-au sucit. Din ultimele informații primite de sindicaliști, Guvernul intenționează să amâne sporurile cel puțin până în luna martie a anului viitor. ”Am avut întâlnirea cu domnul Cîțu, ministrul de Finanțe, i-am dat solocitările noastre cu salarizarea pe 2020, impactul pe 2020, undeva la două miliarde de lei, și mi-a spus că analizează și că săptămâna viitoare vom discuta punctual.

Am o reținere în a crede în ce spune Cîțu, pentru că am o informație portivit căreia Guvernul vrea să proroge termenul de aplicare a Legii 153 până în martie, adică să nu majoreze salariile polițiștilor de la 1 anuarie, așa cum prevede legea și polițiștii să nu mai beneficieze de ¼ din majorarea din 2022 la salariul de bază. Nici Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, de egalizare la nivel maxim a sporurilor de fidelitate, pericol și studii superioare nu cred că va fi aplicată de la 1 ianuarie, banii aceștia fiind calculați din 2015 până în prezent.

Noi am intrat în majorare abia în 2019, am fost tot timpul lăsați la coada clasamentului bugetarilor, din diferite motive, nu ne-au suportat, i-am reținut, i-am arestat, le-am probat activitățile infracționale unora din politică.Le-am transmis prin diferite canale că, după Sărbători, ne pregătim de acțiuni de protest, pentru că nu vom accepta să fim din nou călcați în picioare și să devenim sacrificații de serviciu ai lui Vela și ai altora ca el”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Integral pe Naţional