Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul ungar al Concurenţei a amendat Facebook cu 1,2 miliarde de forinţi (aproximativ 3,6 milioane de euro) pentru încălcarea drepturilor consumatorilor. Aceasta este cea mai mare amendă dată vreodată de consiliul ungar.

Instituţia a stabilit ca Facebook Ireland Ltd. a încălcat legea prin prezentarea serviciilor sale ca gratuite pe pagina principală şi în secţiunea de suport. Este adevărat că utilizatorii nu trebuie să plătească pentru a folosi serviciul, dar prin activitatea lor şi prin folosirea datelor lor de către Facebook au adus câştig material companiei, deci au plătit pentru serviciile folosite, potrivit unui comunicat al companiei. Mesajele de pe prima pagină, respectiv „gratuit şi poate accesa oricine”, „gratuit şi aşa va rămâne” distrag atenţia consumatorilor de la contraserviciile pe care trebuie să şi le asume, şi anume accesul la datele lor şi la consecinţe. Mesajele au fost afişate din ianuarie 2010 până în august 2019.

Integral pe Adevărul