Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alaska va încheia în curând un an care ar putea deveni cel mai călduros din istoria înregistrărilor, gheţarii din „statul de frontieră” topindu-se într-un ritm nemaiîntâlnit sau aproape de nivelurile-record, contribuind astfel la creşterea apelor la nivel mondial, au anunţat oamenii de ştiinţă după efectuarea celor mai recente măsurători, citaţi de Reuters, transmite Agerpres.

Gheţarul Lemon Creek din Juneau, în cazul căruia înregistrările datează din anii ’40, a prezentat al doilea an consecutiv cu pierderi-record de masă, trei metri de gheaţă dispărând din suprafaţa sa, a declarat pentru Reuters glaciologul Louis Sass de la Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite. Topirea s-a extins până spre vârf, a precizat Sass, unul dintre experţii care s-au deplasat la gheţarul de referinţă pentru a face măsurătorile de toamnă.

Integral pe Universul