Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anularea recursului compensatoriu a fost dificil de explicat de autoritățile din România la o reuniune a Consiliului Europei în fața miniștrilor delegați pentru apărarea drepturilor omului. Măsura respectivă fusese luată în 2017 după negocieri cu CEDO pentru a evita o decizie de sancționare cauzată de condițiile precare din spațiile de detenție.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, recunoaște într-un comunicat, că s-a reușit după discuții dificile, de trei ore în reuniunea de la Strasbourg ,,să se amâne o rezoluție critică la adresa sistemului penitenciar din România,și să se emită o decizie de recomandare”.

Se subînțelege că. România rămâne sub monitorizarea CEDO și va trebui să prezinte ,,un plan urgent de măsuri”, precizează același comunicat.Ministrul Predoiu a făcut o vizită și la sediul CEDO, având o întrevedere cu președintele instituției, Linus Siciliano. În declarația pentru site-ul ministerului justiției, Cătălin Predoiu mulțumește premierului Orban pentru sprijin.

Integral pe Jurnalul Național