Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anul 2020 vine cu lefuri mai mari pentru aleşii ţării, odată cu majorarea salariului minim. Dacă un român obişnuit plătit cu salariul minim pe economie va primi în plus „în mână“ sub 100 de lei, pentru demnitari majorările ajung la peste 1.000 de lei. Salariul minim creşte de la 2.080 lei la 2.230 lei, de la 1 ianuarie 2020, potrivit unui proiect pregătit de Guvern pentru adoptare. Acest lucru înseamnă un plus de 150 lei la salariul brut, ceea ce se traduce într-o majorare netă de 83 lei. Circa 1,3 milioane de angajaţi plătiţi cu salariu minim vor beneficia de această măsură.

Pe de altă parte, de fiecare majorare a salariului minim beneficiază şi demnitarii. Asta pentru că salariile primilor oameni din stat se calculează înmulţind salariul minim pe economie cu un coeficient din legea salarizării.

Integral pe Adevărul