Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Sănătății se pregătește să achiziționeze doze de ser antidifteric pentru a trata o boală care a fost eradicată în România din 1989. În Ucraina a izbucnit deja epidemia de difterie, boala manifestându-se violent chiar la granița cu țara noastră.

Autoritățile sanitare din România au demarat o campanie urgentă de vaccinare a copiilor din județele României aflate la graniță cu Ucraina, după ce în țara vecină a izbucnit epidemia de difterie. Mai mult, Ministerul Sănătății se pregătește pentru ce este mai rău, solicitând aprobarea de a achiziționa sute de doze de ser antidifteric, necesar pentru tratarea acestei boli contagioase extrem de gravă.

Difteria se transmite pe cale aerogenă prin picături, directă, prin contact cu persoane infectate sau indirectă prin obiecte de uz contaminate și în foarte rare cazuri prin alimente. Difteria poate provoca o serie de complicații cu riscuri fatale, cum ar fi miocardita toxică, paralizia și nefroza toxică.

Integral pe Naţional