Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a negat joi informațiile că el ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă să candideze la alegerile prezidențiale, deși șefa PSD le promisese liderilor partidului că nu va face acest lucru.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis atacă conducerea PNL după ce, ieri, doi deputați PSD au trecut la PNL .Deputata PSD Elena Hărătău şi deputatul Mihăiță Găină au trecut ieri la PNL. Iohannis a comentat acid mutarea, acuzând că cei doi sunt traseiști. "Tot traseism se numește. Eu nu m-am implicat în problema acesta. Vă rog să discutați cu cei care au trecut și cu cei care au acceptat", a spus Iohannis.

UPDATE Klaus Iohannis a precizat, joi seara, la Palatul Cotroceni, că România ar putea, în viitor, să aloce mai mult de 2% din PIB pentru Armată. Președintele a vorbit despre exemplul pe care unele state îl dau, printre care SUA și Ungaria, care alocă mai mult de 2%. ”În această etapă, nu vom avea o creştere peste 2%, dar nu putem să o excludem pentru o etapă ulterioară. O vom menține un deceniu. Asta permite dotări eșalonate pe mai mulți ani, ca să avem achiziții importante. Vom avea un nivel superior pentru militarii noștri și o creștere semnificativă a gradului de securitate a României

UPDATE a precizat, joi seara, la Palatul Cotroceni, că România ar putea, în viitor, să aloce mai mult de 2% din PIB pentru Armată. Președintele a vorbit despre exemplul pe care unele state îl dau, printre care SUA și Ungaria, care alocă mai mult de 2%. Noi ne dotăm, vom avea o Armată tot mai performantă, însă garanţia securităţii noastre naţionale stă în NATO şi în partenerul nostru strategic cel mai important, SUA. Dar, ca să facem față solicitărilor, trebuie să fim serioși și să lucrăm la instruire și dotare. Există discuții care încearcă să evalueze dacă e suficient 2%. Sunt membri NATO care dau peste 2%, SUA, chiar și un vecin al nostru. În România, nu au fost discuții, nici cu Guvernul, nici cu Ministerul Apărării.”, a anunțat Klaus Iohannis.

”În această etapă, nu vom avea o creştere peste 2%, dar nu putem să o excludem pentru o etapă ulterioară. O vom menține un deceniu. Asta permite dotări eșalonate pe mai mulți ani, ca să avem achiziții importante. Vom avea un nivel superior pentru militarii noștri și o creștere semnificativă a gradului de securitate a României.

UPDATE Iohannis acuză PSD că a introdus supraaciza la carburanți fără să fie necesară și că măsura a dus la scăderea numărului de litri de motorina și benzină cumpărați din România, mulți transportatori și români preferând să facă plinul în străinătate. "Acea supraacciză a fost introdusă în mod mincinos de PSD. Întâi s-a desființat, apoi au reintrodus-o pur și simplu. PNL a dorit eliminarea acelei supraaccize, considerând că nu este bună pentru economie. După introducerea ei, a scăzut consumul de carburanți la noi, lucru total contraproductiv. Asta este o prostie. Să mergem să luăm carbuarnt de la vecini și să facem cumpărături nu este o soluție", a declarat președintele Iohannis astăzi.

Integral pe România Liberă