Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel puțin o persoană a murit într-o suburbie din orașul nigerian Lagos, după o serie de explozii care au distrus conductele de petrol aflate în apropierea locuințelor. De vină, spun autoritățile, ar fi hoții de combustibil.

Există însă și un alt incident grav produs în același timp și care ar putea avea legătură cu exploziile. Un preot din cartierul respectiv a folosit o sticlă cu benzină în loc de cea cu apă, în cadrul unei ceremonii de botez. El l-a stropit pe un enoriaș cu lichidul inflamabil, iar câteva picături au căzut în zona lumânărilor. Enoriașul stropit cu benzină a murit ars de viu, iar preotul a suferit arsuri grave pe față și brațe. Aparent, focul s-a extins necontrolat din biserică și a ajuns la conducta de petrol din apropierea acesteia, după care a urmat o explozie de proporții.

În înregistrările care au apărut pe internet sunt surprinse flăcările și norii de fum negru, care se întind de-a lungul unui drum, ca o perdea de foc și pâclă. În apropiere sunt mai multe locuințe.

Integral pe Digi24