Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oportunitatea acordării către firma turcească Durmazlar a contractului de achiziție pentru 100 de tramvaie în București, contra sumei de 176 de milioane de euro, atrage, în sfârșit, atenția vieții politice. Patru consilieri generali ALDE afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, și prezentată în exlusivitate de cotidianul.ro, că „lipsa de transparență manifestată în acest caz este de natură să încurajeze suspiciunile de favorizare a câștigătorului licitației de achiziție a celor 100 de tramvaie“. Poziționarea ALDE poate duce, în cazul refuzului primarului general de elimina semnele de întrebare ridicate atât de membrii CGMB cât și de mass-media în acest caz, la „ruperea“ majorității pe care PSD o are, alături de consilierii ALDE.

Documentul integral:

„SCRISOARE DESCHISĂ adresată primarului general al Municipiului București, d-na Gabriela Firea

Stimată doamnă Primar General,

Vă solicităm prin prezenta să reanalizați cu toată răspunderea care vă revine oportunitatea acordării către firma turcească Durmazlar a contractului de achiziție pentru tramvaie în București.

Prezenta solicitare se bazează pe faptul că este pentru a doua oară când un contract important de achiziție (după cel pentru autobuze) este acordat unei firme străine, în condițiile în care firme românești au capacitatea tehnică și financiară să îndeplinească cu succes condițiile impuse de caietul de sarcini.

Integral pe Cotidianul