Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două asociații ale magistraților cer Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să nu desemneze un procuror care să facă parte din comisia condusă de ministrul Justiției și care va intervieva candidații la funcțiile de conducere ale Parchetelor, pentru a nu „legitima această acțiune politică”.

„În condițiile în care orice încercare de a opri această procedură nocivă, criticată de Comisia de la Veneția, GRECO, Comisia Europeană și Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni, apare ca fiind sortită eșecului, vă adresăm solicitarea de a nu legitima această acțiune politică prin desemnarea unui procuror ca membru al comisiei de interviu, rezumându-vă la rolul legal de emitere a avizului cu privire la propunerile ministrului Justiției”, se arată în „apelul public” a asociațiilor „Forumul Judecătorilor din România” și „Inițiativa pentru Justiție”.

Ministerul Justiției a anunțat lansarea, în 2 decembrie, a procedurii de selecție a procurorului general al României, dar și cele pentru procurorii-șefi de la DNA și DIICOT, funcțiile fiind ocupate momentan interimar.

Cele două asociații argumentează că diferența esențială între procedurile inițiate de către fostul ministru al Justiției Tudorel Toader și cele inițiate de actualul ministru de justiție „este doar persoana ministrului, în condițiile în care ambii au promis o evaluare corectă a candidaților, pentru binele justiției”.

Integral pe Hotnews