Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secţia a fost dotată cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală. Valoarea investiţiei depăşeşte 7,5 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judeţean Galaţi şi de Ministerul Sănătăţii.

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat, pe 4 decembrie, concretizarea unei investiţii unice pentru unităţile medicale din sud-estul României, beneficiară fiind Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi. În toată Moldova, doar la Iaşi mai există aşa ceva, iar în România o astfel de dotare există doar în alte şase spitale.

În fapt, este vorba de două achiziţii complementare (care însumate depăşesc 7,5 milioane de lei), care întregesc spectaculos dotarea amintitei secţii. Primul lot de echipamente este în fapt un sistemul format dintr-un dispozitiv de neuronavigaţie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator şi o trusă endoscopică.

Integral pe Adevărul