Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compania de stat Hidroelectrica și grupul energetic european MET sunt interesate să cumpere activele cehilor de la CEZ din România, în special parcul eolian de 600 MW de la Fântânele-Cogealac, în care s-au investit 1,1 miliarde de euro.

Recent, CEZ a anunțat că a primit scrisori de interes de la peste 30 de potențiali cumpărători pentru activele din România, iar aceștia vor fi invitați să depună oferte în luna decembrie, dar procesul de vânzare va fi închis abia în prima jumătate a anului 2021. Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țară, dorește să achiziționeze toate activele CEZ din România. Un alt nume pe lista pețitorilor este grupul energetic european MET.

Acesta este interesat de achiziţia de active ale CEZ România, în special a parcului eolian de la Fântânele-Cogealac, şi a trimis o scrisoare neangajantă în acest sens către compania cehă, a declarat, joi, Petre Stroe, directorul general al MET Energy România, într-o întâlnire cu presa.

Integral pe Cotidianul