Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un pui de urs, care a fost lovit de tren pe calea ferată Bucureşti-Braşov, între localităţile Timişu de Sus şi Timişu de Jos, a fost tranchilizat şi, ulterior, eutanasiat, joi, medicii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov constatând că rănile acestuia sunt incompatibile cu viaţa.

Potrivit prefectului judeţului Braşov, Marian Rasaliu, după anunţarea incidentului la 112, la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Ocolului Silvic Kronstadt, pe raza căruia a fost rănit animalul şi cei ai DSVSA Braşov, precum şi jandarmi. După tranchilizarea puiului de urs, veterinarii au constatat că, având răni grave la cap, se impune eutanasierea acestuia.

Conform sursei citate, în toată această perioadă, ursoaica a stat în preajmă, astfel că au fost necesare măsuri de siguranţă pentru a proteja populaţia care se afla în zonă.

Integral pe Jurnalul Național