Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ca secretar general adjunct al NATO, te aștepți la o personalitate puternică, vizionară, un om care își stăpânește emoțiile și știe prețul informației. Tocmai de aceea prezența lui la o conferință pe tema inovației în cadrul Alianței Nord-Atlantice trebuie privită cu mult interes, căci discuțiile se vor axa pe anticiparea viitorului omenirii și a modului în care organizația militară se pregătește să răspundă provocărilor.

Ce faci, însă, dacă ești Mircea Geoană și frustrările ți-au faultat mintea? Începi să le bălmăjești tinerilor care te ascultă despre cum era în România comunistă și faci din Nicolae Ceaușescu personaj într-o poveste care nu este despre el. Nici n-avea cum să fie, de vreme ce publicul lui Geoană a fost compus din tineri care doar au auzit de momentul 1989, nu l-au și trăit.

„NATO Engages: Innovating the Alliance” a fost despre cu totul altceva decât ce a vorbit Geoană. Fostul lider PSD a confundat Londra cu Bucureștiul, încercând să-i aburească pe interlocutori cu momente din copilăria sa, cam cum vindea gogoși prin campania electorală din 2010, când s-a culcat președinte de țară și s-a trezit președinte de bloc. Când citești și recitești discursul lui Mircea Geoană, îi cam dai dreptate și lui Ion Iliescu, zău!

Integral pe Naţional