Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Justiției a anunțat începerea procedurii de selecție a candidaților în vederea desemnării noului procuror general al României, al noului procuror – șef al DNA și al noului procuror – șef al DIICOT. La mai bine de un an după ce Laura Codruța Kovesi fusese demisă din funcția de procuror – șef al DNA, Ministerul Justiției a lansat procedura de numire a unui succesor al acesteia, care va prelua conducerea Parchetului anticorupție.

Astfel, acum două zile, Ministerul Justiției a publicat un “Anunț privind selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere, respectiv: Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție și Procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”.

Amintim că, în contextul scandalului creat de crimele de la Caracal, a devenit vacant și postul de șef al DIICOT.

Integral pe România Liberă