Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deşi în ultimii ani România a înregistrat creşteri economice semnificative, anul trecut reuşind chiar să bifeze cu 4,1% a doua creştere din UE, după Ungaria, aproape unu din patru români trăieşte în sărăcie. În ciuda majorării salariului minim pe economie, rata sărăciei a crescut în rândul persoanelor ocupate, aşa-numita sărăcie salarială, de la 15,5% în 2018, la 18,8% anul trecut. În acelaşi timp însă, sărăcia înregistrată în rândul persoanelor neocupate, acele persoane care trăiesc doar din ajutoare sociale, a scăzut de la 28,4 la 26,4.

Rata sărăciei relative a fost anul trecut de 23,5%, ceea ce înseamnă în valori absolute că numărul săracilor a fost de 4,6 milioane de persoane, potrivit statisticilor INS. Pe întreaga perioadă 2015-2018, cea mai înaltă incidenţă a sărăciei s-a înregistrat în rândul copiilor şi tinerilor în vârstă de până la 18 ani, circa o treime dintre aceştia aflându-se sub pragul de sărăcie, cu mult peste nivelurile corespunzătoare adulţilor.

Integral pe Jurnalul Național