Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Care este cuvântul anului 2019 s-au întrebat cercetătorii englezi. Și au dat răspunsul în Dictionary.com, cel mai renumit dicționar online de limbă engleză din lume.

Astfel, după ce au pus în balanță evenimentele care au avut loc în acest an, dar și frecvența cu care un cuvânt a fost folosit în ultimele 12 luni, redactorii de la Dictionary.com au decis că ”existential” este cuvântul anului 2019. Acest cuvânt a fost propulsat pe primul loc din cauza dezastrelor naturale, a schimbărilor climatice, a crizelor politice și economice, dar și a unui personaj de desene animate! ”Acest cuvânt ne inspiră să ne punem întrebări importante privind cine suntem şi care este scopul nostru în faţa diferitelor provocări ale vieţii“, a declarat John Kelly, redactor-şef al departamentului de cercetare al Dictionary.com. După declarațiile din 25 februarie ale senatorului Bernie Sanders, candidat la președinție, conform cărora schimbările climatice reprezintă o criză existenţială care nu afectează doar generaţia prezentă, ci şi pe copiii şi strănepoţii noştri, cuvântul ”existential” a înregistrat un ”boom” al căutărilor pe internet de 175%!

Integral pe Libertatea