Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociația Inițiativa pentru Justiție a anunțat, printr-un comunicat remis presei, că solicită public Procurorului General al României preluarea de la SIIJ a dosarului penal în care este efectuată urmărirea penală faţă de judecătoarea Crina Elena Muntean. Aceasta este urmărită penal pentru favorizarea făptuitorului și instigare la mărturie mincinoasă, de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Jusţitie, procurorul de caz fiind Adina Florea. ”Punerea mea sub învinuire reprezintă un act de vendetă. Am să-l dovedesc”, a spus Muntean.

În iulie judecătoarea Crina-Elena Muntean a acordat un interviu publicaţiei Newsweek, în care s-a poziţionat radical critic faţă de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Jusţitie, Inspectia Judiciară şi actualul Preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, susţinând că:

„Au fost promovate mai multe acţiuni disciplinare împotriva unor magistraţi, care s-au evidenţiat prin atitudini incomode, atât unor persoane ce deţin funcţii importante în sistemul judiciar, cât şi unor persoane politice. Cred că putem vorbi nu de tendinţe, ci de acţiuni concrete ale Inspecției Judiciare, menite a sancţiona magistrații care în prezent reacţionează la acele probleme ce au creat convulsii şi poziţionări diferite în sistemul judiciar”.

Integral pe Hotnews