Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidele de Dreapta se declară marile câștigătoare ale alegerilor din acest an, europarlamentare și prezidențiale, însă la butoanele Legislativului a rămas tot PSD. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și liberalii vorbesc din zori și până-n seară de alegeri anticipate. Le țin isonul și useriștii, care sunt și mai dornici să ia puterea cu acte-n regulă.

Liberalii au cel puțin două motive să vrea ca alegerile anticipate să aibă loc înaintea alegerilor locale din vară. În primul rând, guvernarea îi va eroda foarte mult, chiar dacă invocă frecvent „greaua moștenire”. În al doilea rând, surse apropiate liberalilor susțin că se tem de USR și nu vor să le dea acestora loc de manevre, ceea ce s-ar putea întâmpla dacă alegerile locale ar fi înainte. USR ar câștiga primari și și-ar întări poziția în teritoriu.

Integral pe Evenimentul Zilei