Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a început curățenia în partid, dar nu cu cei care au afectat cel mai mult imaginea partidului prin „legile justiției“, Florin Iordache și Eugen Nicolicea, ci cu cei din rândul al doilea. Practic au fost trași pe linie moartă cei despre care noua conducere a partidului consideră că au adus prejudicii de imagine PSD și că au afecatat scorul pe care partidul l-a obținut.

PSD îşi va alege nouă conducere pe 29 februarie, când ar trebui organizat un Congres. Între timp, liderii PSD au făcut curăţenie în partid. Niculae Bădălău nu mai face parte din niciun for al conducerii la nivel central după declaraţiile sale despre femeile care lucrează în diapsora. Fără funcţii au rămas şi Codrin Ştefănescu şi Cătălin Rădulescu, transmite JURNALUL NAȚIONAL.  Unul a fost destiuit din funcţia de secretar general adjunct, iar celălalt din cea de reprezentant al partidului în relaţia cu sindicatele.

La propunerea lui Marcel Ciolacu în Comitetul executiv al PSD, Niculae Bădălău a fost sancționat în urma declarațiilor făcute la adresa româncelor din diaspora. ROMÂNIA LIBERĂ susține însă că social-democratul Niculae Bădălău şi-a anunţat, miercuri, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, retragerea din conducerea interimară a partidului.  În cele din urmă, nu s-a mai pus problema unei sancţiuni, după retragerea voluntară a lui Bădălău. Europarlamentarul PSD Dragoș Benea a părăsit şedinţa, nemulţumit că sancţionarea lui Bădălău nu se mai supune la vot.

Ciolacu susține însă altceva. „S-a votat o sancţiune. Nu mai face parte din niciun for de conducere la nivel central. Organizaţia de la Giurgiu va discuta şi va lua o decizie. PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie”, a afirmat social-democrat. Întrebat dacă este suficient, Ciolacu a spus că nu, însă, remarcă ADEVĂRUL, a subliniat că deciziile de la nivel local se iau în organizaţii. „Eu nu sunt tătucul acestui partid. Cât timp voi fi eu preşedinte interimar, nu va fi exclus nimeni din partid”, a adăugat social-democratul.

Dar în locul său a fost numit Marian Mina, finul lui Bădălău, preşedinte al CJ Giurgiu, precizează COTIDIANUL.

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a spus, vineri, comentând intenţia de a creşte numărul de parlamentari pentru diaspora, că doar 700.000 au domiciliul legal în străinătate, restul, până la 3-5 milioane cât se vehiculează fiind „fetele alea de le duc ăştia”. ANTENA3 afirmă că voci din vârful partidului PSD susțin că Niculae Bădălău a ales în mod intenționat să aibă un discurs politic care jignește româncele din străinătate, pentru a prejudicia și mai mult imaginea partidului, motivul fiind frustrarea de a nu fi ales secretar general al PSD.

În sedința Cex a fost clarificată și situația lui Codrin Ștefănescu. Ciolacu a spus că acesta nu este membru al biroului permanent si nici secretar general adjunct al partidului, intrucat preluase functia printr-un artificiu nestatutar. De asemenea, afirmă GÂNDUL, Cătălin Rădulescu nu va mai coordona relația cu sindicatele. Ciolacu a ținut să precizeze că în timpul conducerii sale interimare, niciun membru PSD nu va fi exclus din partid de Comitetul Executiv.

În Comitetul Executiv de miercuri au fost discuții și despre datorii ale PSD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, anunță DIGI24. Suma acumulată din luna iulie încoace include și cheltuieli făcute în campania pentru prezidențiale. Discuțiile social-democraților au vizat contracte prea mari încheiate de partid pe care acum PSD trebuie să le achite, reiese dintr-o analiză făcută în cadrul formațiunii.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că sunt suficiente măsurile luate de Marcel Ciolacu pentru a putea vorbi despre un PSD reformat?