Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD se află la un pas de implozie. S-a aflat chiar înaintea ședinței Comitetului Executiv al partidului. Alți doi parlamentari au trădat. Au decis să plece din formațiune, dar nu oriunde ci tocmai la adversarul declarat al al partidului din care proveneau. Cei doi „trădători” ai PSD au sărit direct în barca PNL.

Elena Hărătău, unul dintre deputații PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunțat, miercuri, conducerea Camerei Deputațillor, că, începând de luni, a demisionat din grupul PSD și că va activa în grupul parlamentar al PNL. DIGI24 amintește că Elena Hărătău, unul dintre deputații PSD care a votat la învestirea Guvernului Orban, afirma, într-o declarație de presă în dimineața zilei votului, că PNL are în programul de guvernare închiderea și comasarea spitalelor. În acest context, ea îndemna românii să voteze „cu inima candidatul PSD” la alegeri.

De asemenea, și fostul deputat PSD Mihaiță Găină, care a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, a trecut în grupul parlamentar PNL, anunță CAPITAL. Găină și-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie. „Am avut două variante, să renunț la politică sau să continui în altă parte și am ales PNL. De astăzi fac parte din grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților. Sunt convins că PNL va reuși să câștige alegerile locale din Ialomița din vara anului viitor.”, a precizat deputatul Mihăiță Găină.

În plus, încă un partid intră la guvernare, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Cu cine se „întărește” Cabinetul Orban. În urma acordului cu PMP, încheiat în urma susținerii la moțiunea de cenzură și la votul pentru instalarea Guvernului Orban, PNL a numit mai mulți secretari de stat din partidul lui Eugen Tomac. Astfel, Secretarul general adjunct al PMP a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Ioana Constantin este secretarul general adjunct al PMP, afirmă MEDIAFAX. Tot printr-o decizie a premierului a fost numit secretar de stat, la acelaşi minister, Ion Alin Ignat. Tot în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia premierului privind numirea în funcţia de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi a Mihaelei Andreianu, dar şi decizia privind numirea Magdalenei Niculescu în funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat miercuri pentru AGERPRES că PMP nu este la guvernare, dar a permis câtorva membri ai formaţiunii să facă parte din echipa unor miniştri din Cabinetul Orban. „PMP nu este la guvernare, PMP susţine Guvernul Orban în Parlament, iar faptul că unii colegi din PMP au acceptat invitaţia miniştrilor PNL de a se alătura echipei lor nu este decât un gest absolut firesc de a pune la dispoziţia Cabinetului Orban câţiva profesionişti din PMP.

Deci, nu este PMP la guvernare, doar că am luat de comun acord decizia de a le permite câtorva colegi care au fost, subliniez, invitaţi să facă parte din echipa unor miniştri din Guvern şi aşa a fost cooptată în echipa de la Ministerul Muncii colega noastră Ioana Constantin", a spus preşedintele PMP.

Pe de altă parte, remarcă ANTENA3, Varujan Vosganian a negat informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora ALDE ar urma să fuzioneze cu PNL. Vicepreședinte ALDE susține că singurelele discuții purtate cu liberalii, în ultima perioadă, au vizat susținerea investirii Guvernului Orban. De altfel, Vosganian a susținut că filialele județene ALDE vor ca partidul să candideze singur la alegerile locale.

Deci fără anticipate, Puterea dansează tot după cum cântă Opoziția, constată EVENIMENTUL ZILEI. Partidele de Dreapta se declară marile câștigătoare ale alegerilor din acest an, europarlamentare și prezidențiale, însă la butoanele Legislativului a rămas tot PSD. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și liberalii vorbesc din zori și până-n seară de alegeri anticipate. Le țin isonul și useriștii, care sunt și mai dornici să ia puterea cu acte-n regulă.

Liberalii au cel puțin două motive să vrea ca alegerile anticipate să aibă loc înaintea alegerilor locale din vară. În primul rând, guvernarea îi va eroda foarte mult, chiar dacă invocă frecvent „greaua moștenire”. În al doilea rând, surse apropiate liberalilor susțin că se tem de USR și nu vor să le dea acestora loc de manevre, ceea ce s-ar putea întâmpla dacă alegerile locale ar fi înainte. USR ar câștiga primari și și-ar întări poziția în teritoriu.