Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Obţinerea celui mai slab punctaj la testele PISA din ultimii nouă ani înseamnă un regres pentru România, dar şi o radiografie a sistemului haotic, lipsit de substanţă în care funcţionează Educaţia, spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care cer măsuri urgente.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului României şi Parlamentului să formeze un grup de lucru cu specialişti din zona educaţiei, mediul economic, consiliere şcolară, reprezentanţi ai cadrelor didactice, părinţilor şi elevilor care să construiască un plan concret pentru o reformă reală a sistemului de educaţie din România.

„Obţinerea celui mai slab punctaj la testele PISA din ultimii nouă ani înseamnă un regres pentru ţara noastră, dar şi o radiografie a sistemului haotic, lipsit de substanţă în care funcţionează şcoala românească. Potrivit rezultatelor PISA 2018, procentul de analfabetism funcţional în România este de 44%, în medie, în creştere faţă de 2015. Sunt cele mai slabe rezultate obţinute de ţara noastră la citire, matematică şi ştiinţe.

Integral pe Gândul