Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorii se tem că procedura de numire a parocurorului general și a șefilor DNA și DIICOT va fi de fapt o formalitate și că persoanele care vor ocupa aceste funcții au fost deja selectate în urma unui proces care nu are nicio legătură cu sistemul de justiție, a declarat, la interviurile HotNews.ro Live, procurorul Bogdan Pîrlog, prim adjunct la Parchetul Militar București. El a spus că "ceea ce a trezit semne de întrebare și de alarmare a fost urgența cu care se încearcă cu orice preț să se procedeze la aceste numiri". "Nu credem că suntem niște copii care să fie duși cu vorba", a afirmat procurorul.

Asociația Inițiativa pentru Justiție, al cărei copreședinte este procurorul Bogdan Pîrlog, și Asociația Forumul Judecătorilor au transmis săptămâna trecută către ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, un apel să nu declanșeze procedura de numire până când legile justiției nu sunt puse în acord cu recomandările instituțiilor europene, contestând că principalul decident în acestă procedură este ministrul Justiției, adică factorul politic, iar Consiliul Superior al Magistraturii are doar rol consultativ.

"Primul lucru pe care l-a făcut domnul ministru Predoiu după numire a fost să anunțe declanșarea procedurii. A considerat că poate se află în eroare, a fost ocupat și nu știa despre aceste recomandări ale organismelor europene și i-am adus la cunoștință inclusiv textele acestora.

Integral pe Hotnews