Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Naţionala României va juca un meci amical cu reprezentativa Angliei, pe 7 iunie 2020, în deplasare, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal. În iunie 2020 se vor împlini două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, victoria cu 3-2 în urma căreia România s-a calificat în sferturile EURO 2000.

România are un bilanţ pozitiv în faţa Angliei, cu trei victorii şi două înfrângeri, alte şase dueluri încheindu-se la egalitate. Toate cele trei succese au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turneele finale. Britanicii ne-au învins o singură dată în partidele importante, 1-0 la Cupa Mondială 1970 din Mexic.

Naţionala Angliei, pregătită de Gareth Southgate, s-a calificat la EURO 2020, câştigând grupa din care au mai făcut parte Cehia, Kosovo, Bulgaria şi Muntenegru, cu 7 victorii şi o înfrângere şi 37 de goluri marcate. În patru partide disputate în istorie la Londra (două amicale, două oficiale), naţionala României nu a pierdut niciodată. Toate s-au încheiat la egalitate.

Integral pe România Liberă